HOS OS KAN DU SPILLE PÉTANQUE OG FLOOR SHUFFLE

Tag’ chancen og sving forbi til en match på vores Open Court eller book en bane på forhånd og planlæg din aften med lidt ekstra af det hele! Allerede når du booker, kan du sørge for, at vi har lidt lækkert klar til dig på din bane, når du ankommer. Det’ smart! 

 

Det handler om at have det sjovt sammen – at dele en god oplevelse med god mad, et glas Pastis eller et par kolde Royal Øko øl! 

 

Pssst … alle studerende får 50% på baneleje hver onsdag ved fremvisning af gyldigt studiekort! 

 

Book din bane lige her  

Praktisk information om din booking

Det skal du vide, inden du booker: 

 

Du kan booke en bane til grupper mellem 2-6 personer. Man må – hvis I spiller efter reglerne – være maks 6 personer til petanquè og maks 4 til floor shuffle. 

 

Du kan booke baner i tidsrummet kl. 16.00-21.00 ons-tors og 12.00-00.00 fre-lør

 

Du har banen i 55 min. Du kan også booke en bane i 115 min., hvis du ønsker ekstra tid til at udfordre din modstander. 

 

En petanque- eller shufflebane koster 150. kr. indtil kl. 17.00. Efter kl. 17.00 koster en bane 195 kr. Begge priser gælder for 55 min. 

Petanque kan du både spille indendørs og udendørs. Floor Shuffle er midlertidigt kun udendørs under halvtag på vores overdækkede terrasse.  

 

Der følger altid et hyggeligt siddeområde med til din bane, hvor du både kan nyde mad og drikke! MEN du kan altid booke et bord i et af vores restaurantområder, hvis du vil have bedre tid og mere plads til at fejre hverdagen eller en speciel anledning! 

 

Du er altid velkommen, uanset om du har lyst til at spille på en af vores baner eller ej! Vi har mange hyggelige kroge, hvor du kan nyde tiden med venner, familie eller kollegaer. Vores køkken serverer mad fra 16.00 til 21.00 ons-tors og 12.00 til 21.00 fre-lør, og vores eventkalender har måske et event lige for dig! 

 

For grupper over 4 (floor shuffle) eller 6 personer (petanque) kan I enten sammensætte jeres egne hold, booke to baner eller kontakte os på [email protected] man-fre mellem kl. 10-15. Vi gør vores bedste for at besvare din henvendelse, men vi gør opmærksom på, at vi ikke altid har mulighed for at besvare mails udenfor dette tidsrum. Hvis du har ændringer til eller ønsker at aflyse din booking, bedes du venligst kontakte os på [email protected]

HVORDAN SPILLER MAN PÉTANQUE?

Det er egentlig ret simpelt. I spiller altid i hold, og har jeres eget sæt af kugler, som I genkender ved deres unikke mønster. I spiller om at få jeres kugler til at lande så tæt på målbolden (grisen) som muligt. Når alle kugler er kastet, tæller I point. Kun ét hold får point i hver runde. Det hold, som ligger nærmest grisen, får det antal point, som de har kugler placeret bedre end modstanderholdet. Det hold der først får 13 point, har vundet.

PETANQUEREGLER

SINGLE, DOUBLE ELLER TRIPPEL:

SINGEL spiller en mod en med tre kugler hver. DOUBLE spilles to mod to med tre kugler hver. TRIPPEL spilles tre mod tre med to kugler hver.

 

STARTEN:

I trækker lod om, hvilket hold der starter. Det hold, der starter, kaster grisen ud på banen. Alle kaster med begge fødder placeret inden for kasterammen. Samme hold kaster den første kugle. Derefter kaster en spiller fra det andet hold og prøver at få placeret sin kugle tættere på grisen end modstanderens. Holdet bestemmer selv, i hvilken rækkefølge spillerne kaster.  

 

SPILLET:

Så snart et hold får placeret en kugle nærmere grisen end modstanderens, går turen videre til det andet hold. I må altså kaste indtil, I ikke har flere kugler tilbage, indtil I kaster en kugle, der placerer jer tættere på grisen end det andet hold, så går turen til det andet hold, SELVOM I har flere kugler tilbage. Det står jer frit for, om I bruger et kast på at ramme modstanderholdets kugler for at bane vejen for jeres egne kugler, så I kommer tættest på grisen. Det hold, der vandt runden, starter næste runde. I næste runde skal I flytte kasterammen til den anden ende af banen, og så starter det hele forfra. Og sådan fortsætter I, indtil ét af jeres hold opnår 13 point – det hold har nemlig vundet hele baduljen!

 

Pointene:

Det hold, som ligger nærmest grisen, får lige så mange point, som de har kugler nærmere end modstanderens nærmeste kugle. Det er ét point pr. kugle. Det er ganske simpelt. 

 

GRISEN OG KANTERNE:

Hvis I rammer grisen, men den bliver på banen, så spiller I videre med grisens nye position. MEN hvis den rammer en kant, så slutter spillet! En kugle udgår, hvis den rammer en kant (og man får den først tilbage i en ny runde).

ET PAR FIF TIL DET GODE KAST

FØDDERNE:

Forsøg at stå med begge fødder på jorden med ligevægt mellem fødderne og sigt med næsen i spillets retning. Det bliver hurtigt lidt farligt, hvis du forsøger at balancere på én fod – især hvis du kaster med kuglen i den ene hånd og et glas pastis i den modsatte.

 

GREBET:

Sørg for at dine knoer og fingerspidser vender opad mod loftet, når kuglen har forladt din hånd. Pas på med at holde for stramt om kuglen, da det kan sende kuglen ud af kurs. Find dit eget greb, så du holder et afbalanceret spænd i håndleddet, der målretter kuglen uden den bremses af dine fingerspidser, hvis de nu holder for stramt.

 

ARMEN:

Træk din arm så langt tilbage, som du kan. Sving den frem og op, og slip så kuglen, når den er i skulderhøjde.

 

HJERNEN:

Det vigtigste for dit kast, er dit fokus. Pétanque er en disciplin, der kræver koncentration, teknik og taktik – for din modstanders kast er ikke bedre end det rigtige trick!

 

HVORDAN SPILLER MAN FLOOR SHUFFLE?

Det er egentlig ikke så svært, men I skal holde tungen lige i munden – for der er mange point på spil! Det handler om først at nå til 50, 75 eller 100 point. I vælger selv, hvad I spiller til inden spillet, går i gang. Dog er det værd at vide, at 75 og 100 point er for de øvede! MEN lad jer endelig ikke holde tilbage. I får de antal point, som ruderne angiver, når I lander på 10, 8 eller 7.  Der er også den mulighed, at I lander i minus 10 – og det er her, det bliver enten sjovt eller surt! For det er din modstander, der får minus 10 point, hvis du med din disk rammer dennes disk. Det er selvfølgelig ikke så sjovt, hvis det er din egen, der lander der. Det handler om teknik, fokus og lidt om mod!

FLOOR SHUFFLE REGLER

SINGLE ELLER DOUBLE

SINGEL spiller en mod en med 4 disk’s hver. DOUBLE spilles to mod to med 4 disk’s til hvert hold. Der er altid 8 disk’s i spil.

 

HOLDFARVE OG VALG AF DISK

Der er to farver disk’s, og I spiller om jeres holdfarve. Farven skyder I om, inden I starter spillet. Begge hold skyder en lys disk mod den anden ende, og den der lander tættest på den bagerste linje, får startskuddet. Det er altid den lyse disk, der starter. Den eneste hage er, at du IKKE må ramme modstanderens disk – hvis det sker, så går starten til den anden.

 

STARTEN:

Når I har spillet om jeres holdfarve, og valgt det antal point I spiller til, er I næsten klar! Nu skal I blot finde jeres startposition. I en single spiller I nemlig fra den samme ende, og IKKE fra hver jeres modsatte ende. Den der vandt startskuddet, og altså spiller med lyse disk’s står til højre, mens modstander spiller fra venstre side af banen. I en double spiller I fra hver jeres modsatte ende af banen, og bruger altså begge pointruder. I må også gerne spille fra samme ende, hvis I synes, det er hyggeligere.

 

SPILLET:

Udover at få samlet flest point og undgå minuspoint, så er det vigtigste mål i floor shuffle at slå din modstanders disk’s ud ad pointruderne – og især at banke dem ind i minus 10-ruden, for så trækkes der 10 point fra deres samlede pointscore. Når alle disk’s er spillet, har I spillet en halv runde – uanset om I spiller single eller double. Når I begynder en ny runde, er det det andet holds tur til at starte – altså det hold med de mørke disk’s. På den måde får alle lov til at starte, men den der vinder det første startskud, har klart en stor fordel. 

 

Pointene:

På en floor shufflebane er der 4 pointruder: 7, 8 og 10 samt minus 10 point. Det vil sige, at du får det antal point, der står i den rude, din disk lander i. Man får kun point, hvis disken ligger inde i pointruden – hvis disken rører én af linjerne i pointruderne, giver den IKKE nogen point. Den giver dog ikke minus-point, den mister blot dens værdi!  

 

SPILLEPOSITION:

Alle spillere skal stå med fødderne placeret i det lilla felt og bag den bagerste linje på banen, når de skyder. Det er den linje, der findes lige bag minus 10-ruden. Du har altid retten til at kalde din modstander, hvis der er overtrådt – for hver en centimeter gælder!

ET PAR FIF TIL DET GODE SKUD

KROPPEN:

Din krop og gaflen skal forenes. Tag gaflen i hånden, drej den rundt et par gange – på den måde skaber du et godt energipunkt. Når du gør klar til at skyde, skal du finde din indre krigerposition, og lægge vægten i dit stærkeste ben, der skal placeres forrest. 

 

GREBET & GAFLEN:

Gaflen er en forlængelse af dig, når du skyder. Derfor skal du have din bedste hånd længst fremme på gaflen – fordi den styrer din retning. Din anden hånd skal være bagerst på gaflen – fordi heri ligger din styrke. 

 

BLIKKET:

Dit blik skal du fiksere, så du fokuserer på det punkt, du gerne vil ramme – om det er en pointrude eller din modstanders disk. Du skal finde roen, for i floor shuffle er præcision afgørende. 

 

HJERNEN:

Floor shuffle kræver koncentration og handlekraft. For at få flest point handler det ikke kun om dine egne disk’s – det handler især også om at ramme din modstanders. Og du er ikke bagud, blot fordi du ikke rammer pointruderne i de første slag – for hvem af jer får flest minuspoint? 

NÅEDE DU DET IKKE I TOPPEN?

 SÅ BOOK DIN BANE HER