BOOK HER

KOM FORBI TIL ET HYGGELIGT SPIL PÉTANQUE, BOCCIA ELLER FLOOR SHUFFLE

Vi har banerne, så du kan udfordre vennerne, kollegaerne eller hele familien i et af de klassiske banespil – og intet sætter gang i hyggen som et godt spil med dem man holder af.

 

I kan svinge forbi til et godt glas vin mens I tager et hurtigt spil eller forlænge en hyggelig aften med et spil efter middagen – det er helt op til jer. Det handler om at have det sjovt sammen.

 

Vi har boccia baner indendørs, pétanque baner udendørs og shufflebaner både inde og ude. Vores store udendørs areal med baner er åbent i sommerhalvåret fra start maj til slut september. På vores udendørs areal finder du masser af hyggelige kroge med siddepladser, både overdækket og under åben himmel. Og når det danske vejr viser sig fra sin kølige side, har vi naturligvis rigeligt med tæpper. Når vejret bliver køligere, rykker vi hyggen indenfor i vores rustikke omgivelser.

 

Det koster 50 kr. pr time for baneleje uanset spil. Det er også muligt at komme spontant forbi uden at booke på forhånd – vi kan dog ikke garantere, at der er ledige baner. Så vil du være helt sikker, så book en bane på forhånd.

 

Book din bane lige her  

FÅ ET GODT GLAS OG LIDT SNACKS TIL SPILLET

Vores main bar ved indgangen er åben samtidig med banerne, så skulle I blive tørstige undervejs er der naturligvis et stort udvalg af både vin, øl, cocktails, sodavand og meget mere til at slukke tørsten. Her kan I også bestille lidt snacks til selskabet.

I baren vil du altid kunne finde snacks til 35 kr. – du kan vælge mellem:

  • Snack pølser
  • Røget/salte mandler
  • Flæskesvær
  • Oliven
  • Chips med havsalt

Ønsker selskabet lidt af det hele koster det 150 kr. med snacks nok til 4 personer.

 

Er I 8 personer eller flere kan I forudbestille et charcuteri bræt til hele selskabet til 165 kr. per person, hvor I får:

  • Tørret lomo, coppa, fennikel salami og fransk landpate
  • Cornichons, basilikums pesto og artiskokker
  • 3 slags modne oste
  • Oliven, grissini og landbaguette

Ved forudbestilling af tapas, skriv til os på: [email protected] 

 

Har du ikke helt styr på reglerne i boccia, pétanque eller floor shuffle? Så bare rolig, vi har lavet et overskuelig overblik over reglerne nedenfor, hvis du vil forberede dig lidt på forhånd, så I undgår uenigheder på banen. Vi kan selvfølgelig også hjælpe jer med reglerne, når I ankommer.

EN VERDEN FULD AF SPIL

LÆS MERE HERUNDER ↓

HVORDAN SPILLER MAN PÉTANQUE?

Det er egentlig ret simpelt. I spiller altid i hold, og har jeres eget sæt af kugler, som I genkender ved deres unikke mønster. I spiller om at få jeres kugler til at lande så tæt på målbolden (grisen) som muligt. Når alle kugler er kastet, tæller I point. Kun ét hold får point i hver runde. Det hold, som ligger nærmest grisen, får det antal point, som de har kugler placeret bedre end modstanderholdet. Det hold der først får 13 point, har vundet.

 

OBS: petanquebanerne er udendørs og kan benyttes fra d. 1. maj til og med d. 30. september

PÉTANQUE REGLER

SINGle, DOUBLE ELLER TRIPPEL:

SINGLE spiller en mod en med tre kugler hver. DOUBLE spilles to mod to med tre kugler hver. TRIPPEL spilles tre mod tre med to kugler hver.

 

STARTEN:

I trækker lod om, hvilket hold der starter. Det hold, der starter, kaster grisen ud på banen. Alle kaster med begge fødder placeret inden for kasterammen. Samme hold kaster den første kugle. Derefter kaster en spiller fra det andet hold og prøver at få placeret sin kugle tættere på grisen end modstanderens. Holdet bestemmer selv, i hvilken rækkefølge spillerne kaster.  

 

SPILLET:

Så snart et hold får placeret en kugle nærmere grisen end modstanderens, går turen videre til det andet hold. I må altså kaste indtil, I ikke har flere kugler tilbage, indtil I kaster en kugle, der placerer jer tættere på grisen end det andet hold, så går turen til det andet hold, SELVOM I har flere kugler tilbage. Det står jer frit for, om I bruger et kast på at ramme modstanderholdets kugler for at bane vejen for jeres egne kugler, så I kommer tættest på grisen. Det hold, der vandt runden, starter næste runde. I næste runde skal I flytte kasterammen til den anden ende af banen, og så starter det hele forfra. Og sådan fortsætter I, indtil ét af jeres hold opnår 13 point – det hold har nemlig vundet hele baduljen!

 

Pointene:

Det hold, som ligger nærmest grisen, får lige så mange point, som de har kugler nærmere end modstanderens nærmeste kugle. Det betyder at vinderholdet får 1 point per kugle, de har tættere på målkuglen end modstanderens bedste bold. Det er ganske simpelt. 

 

GRISEN OG KANTERNE:

Hvis I rammer grisen, men den bliver på banen, så spiller I videre med grisens nye position. MEN hvis den rammer en kant, så slutter spillet! En kugle udgår, hvis den rammer en kant (og man får den først tilbage i en ny runde).

HVORDAN SPILLER MAN BOCCIA

Boccia minder meget om Pètanque, banen er dog lidt anderledes tegnet op, boldene er i læder og det spilles primært indenfor. Boccia er et strategisk spil, som går ud på at få sine bolde kastet/trillet så tæt på målkuglen som muligt og sørge for, at skyde modstanderens bolde væk, så de ikke ligger tættest på.

Boccia kan spilles 1 mod 1 eller i 2 hold af max. 6 spillere. Det ene hold har 6 røde bolde og det andet 6 blå. Den hvide målkugle kastes og så skiftes hvert hold til at kaste/trille en af sine kugler så tæt på som muligt.

BOCCIA REGLER

SINGLE, DOUBLE ELLER TRIPPEL:

I spiller altid i 2 hold – 1 mod 1, 2 mod 2 eller 3 mod 3. Der spilles altid med 6 bolde til hvert hold.

 

STARTEN: 

Rød starter altid og det er også det hold med de røde bolde, der kaster den hvide målkugle. Start linjen er streget op, og denne må ikke overtrædes. Man kan kaste sine bolde med overhånd, underhånd eller trille dem.

 

SPILLET:

Det ene hold spiller med rød og det andet med blå. Rødt hold starter med at kaste én bold så tæt på den hvide målkugle som muligt. Så er det blåt holds tur og de bliver ved med at kaste, indtil de har en blå bold der ligger tættest på målkuglen og herefter er det så rødt hold igen.

Hvis målkuglen triller ud af den markerede bane, placeres den i midten af banen på markeringen og spillet fortsætter. Når alle bolde er kastet, er runden slut.

Næste runde kaster blåt hold den hvide målkugle og starter også med at kaste den første bold. Et spil består af 4 runder.

 

Pointene:

Det holder hvis bold ligger tættest på målkuglen vinder. Vinderholdet får 1 point per bold de har tættere på målkuglen end modstanderens bedst bold. Vinderholdet kan derfor mindst få 1 point og max. 6 point. Kugler der er trillet ud af den optegnede bane, tæller ikke med i spillet.

HVORDAN SPILLER MAN FLOOR SHUFFLE?

Det er egentlig ikke så svært, men I skal holde tungen lige i munden – for der er mange point på spil! Det handler om først at nå til 50, 75 eller 100 point. I vælger selv, hvad I spiller til inden spillet går i gang. Dog er det værd at vide, at 75 og 100 point er for de øvede! MEN lad jer endelig ikke holde tilbage. I får de antal point, som ruderne angiver, når I lander på 10, 8 eller 7.  Der er også den mulighed, at I lander i minus 10 – og det er her, det bliver enten sjovt eller surt! For det er din modstander, der får minus 10 point, hvis du med din disk rammer dennes disk. Det er selvfølgelig ikke så sjovt, hvis det er din egen, der lander der. Det handler om teknik, fokus og lidt om mod!

FLOOR SHUFFLE REGLER

SINGLE ELLER DOUBLE

SINGLE spiller en mod en med 4 disks hver. DOUBLE spilles to mod to med 4 disks til hvert hold. Der er altid 8 disks i spil.

 

HOLDFARVE OG VALG AF DISK

Der er to farver disks, og I spiller om jeres holdfarve. Farven skyder I om, inden I starter spillet. Begge hold skyder en lys disk mod den anden ende, og den der lander tættest på den bagerste linje, får startskuddet. Det er altid den lyse disk, der starter. Den eneste hage er, at du IKKE må ramme modstanderens disk – hvis det sker, så går starten til den anden.

 

STARTEN:

Når I har spillet om jeres holdfarve, og valgt det antal point I spiller til, er I næsten klar! Nu skal I blot finde jeres startposition. I en single spiller I nemlig fra den samme ende, og IKKE fra hver jeres modsatte ende. Den der vandt startskuddet, og altså spiller med lyse disk’s står til højre, mens modstander spiller fra venstre side af banen. I en double spiller I fra hver jeres modsatte ende af banen, og bruger altså begge pointruder. I må også gerne spille fra samme ende, hvis I synes, det er hyggeligere.

 

SPILLET:

Udover at få samlet flest point og undgå minuspoint, så er det vigtigste mål i floor shuffle at slå din modstanders disks ud ad pointruderne – og især at banke dem ind i minus 10-ruden, for så trækkes der 10 point fra deres samlede pointscore. Når alle disks er spillet, har I spillet en halv runde – uanset om I spiller single eller double. Når I begynder en ny runde, er det det andet holds tur til at starte – altså det hold med de mørke disks. På den måde får alle lov til at starte, men den der vinder det første startskud, har klart en stor fordel. 

 

Pointene:

På en floor shufflebane er der 4 pointruder: 7, 8 og 10 samt minus 10 point. Det vil sige, at du får det antal point, der står i den rude, din disk lander i. Man får kun point, hvis disken ligger inde i pointruden – hvis disken rører én af linjerne i pointruderne, giver den IKKE nogen point. Den giver dog ikke minuspoint, den mister blot dens værdi!  

 

SPILLEPOSITION:

Alle spillere skal stå med fødderne placeret i det lilla felt og bag den bagerste linje på banen, når de skyder. Det er den linje, der findes lige bag minus 10-ruden. Du har altid retten til at kalde din modstander, hvis der er overtrådt – for hver en centimeter gælder!

NÅEDE DU DET IKKE I TOPPEN?

 SÅ BOOK DIN BANE HER